14 Kasım 2011 Pazartesi

VİCDAN VE İNSAN

     Bir Zamanlar VİCDAN sahibi olduğumuz için tüm canlılar arasında farklılaşmıştık ve İNSAN  denmişti bize.Zaman gösteriyor ki en başta olduğumuz şeyden ne çok uzaklaşmışız.

     Üç gündür çok çok karmaşık duygular içerisindeyim...Yakın bir arkadaşımın uğradığı bir haksızlık üzerine katlandığı üzüntüye şahit oluyorum...

    Yapı olarak, hayat acımasız insanlar nankör, kahpe felek tarzı söylemlere girmeyi pek sevmeyen biriyimdir ama bu gerçekleri gözardı etmeden yaşamaya çalışırım...Hayata ve insanlara karşı gardım her bireyde  olması gerektiği kadardır fakat bunları bildiğim halde bir haksızlık gördüm mü tüm kimyam,dünyam altüst oluyor.  Daha fazlası olamaz derken daha fazlasının olması, yok artık dediklerinin köşe başlarında saf tutması temiz tutmaya çalıştığımız dünyamızın sınırlarını zorluyor.

    Anın mutluluğuyla yüksek sesle EVET dediklerimizi hiç haketmedikleri biçimde  yarı yolda bırakmalarımız vicdan dediğimiz olgunun en ilkel bireyden çok geliştiğimizi düşünürken bir gıdım bile yol almadığımızdan başka neyi kanıtlıyor...Vicdan sahibi olduk diğer türlerden ayrıldık derken gittiğimiz yön hayvan olmakla hayvansı olmak arasında sıkışıp kalmış gibi...
    
    Bazıları her öğün için artık avlanmak zorunda kalmayışımızın  , olduğumuz şey olmaya yetmediğini kaç yüzyıl sonra öğrenecek acaba? İşimiz zor...Yaşamak zor zanaat vesselam söylemleri bir yana, başkalarının özgüvenini yıkmadan önce sadece bir dakika insan olduğumuzu  hatırlasak yeter mi ? Yoksa gerçekten bu kadar komplike olamamaktan uzak mıyız ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder